Fotofestival

Naar jaarlijkse gewoonte heb ik vorige dinsdag een bezoekje gebracht aan het fotofestival in Knokke.

Op verschillende plaatsen zijn er foto’s te ontdekken. Zo is er in het cultuurcentrum De Scharpoort de internationale fotowedstrijd met zeer boeiende foto’s. Wat mij opviel was dat er verschillende geselecteerde foto’s waren uit Iran.

In het Casino is er een kleine overzichtstentoonstelling van Ruud van Empel, Michael Light, Olaf Otto Becker, Sanna Kannisto en Gerco de Ruijter en ondertussen kan je ook een mooie zaal ontdekken met een muurschilderij van Magritte.  In het museum Sincfala staan de foto’s van Corey Arnold opgesteld. Van de “grote” fotografen vond ik dit de interessantste tentoonstelling.

Naast  het binnengedeelte is er ook een route van 16 km uitgestippeld met verschillende werken van de 6 fotografen. Omdat ik te veel tijd verspild heb op het strand met mijn fototoestel en ik eigenlijk ook wel de verkeerde pijltjes aan het volgen was heb ik de route niet volledig kunnen wandelen. Ik ben dan maar terug gekeerd naar het strand om nog wat verder te prutsen. In één van de volgende blogstukjes laat ik daar wel wat meer foto’s van zien.

Ik heb trouwens de indruk dat iedereen daar in Knokke maar loopt te paraderen op de veel te drukke dijk want het strand lag er eigenlijk wel rustig bij, wat ik wel zo makkelijk vond.

Wat volgt zijn een paar foto’s van de buitententoonstelling. Als ik nog ergens tijd kan vinden zou ik wel nog eens willen teruggaan voor de World Press Photo tentoonstelling, die start op 11 mei, en om de volledige route nog eens te wandelen.

Advertenties

2 thoughts on “Fotofestival

    • Het is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Vanaf de 11e komt er dan nog de World Press Photo tentoonstelling bij. Daar zitten er altijd ongelooflijk sterke foto’s tussen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: