Polen Deel 5

We zijn met deel 5 aangekomen in Krakau waar we na een korte tussenstop vertrokken zijn richting Auschwitz ( Oświęcim ) en Birkenau.

Daar ter plaatse heb ik niet zo heel veel foto’s genomen omdat ik het nogal ongepast vond om lustig fotograferend rond te lopen op een plaats waar zo veel verschrikkelijke dingen gebeurd zijn .

Auschwitz (de ingang)

Auschwitz

Birkenau

Birkenau

Birkenau – Gedenkteken

Advertenties

7 thoughts on “Polen Deel 5

 1. Je hebt ‘mooie’ foto’s genomen. Jammer dat dit heeft moeten gebeuren. Maar goed dat je het gaat bezichtigen en er ook een log van maakt. Zo blijven de mensen eraan herinnerd worden.
  Vind je foto’s heel knap gedaan.

 2. Mooie ingetogen foto’s van een huiveringwekkende plaats.
  Zo te zien
  komen er nog veel mensen…..

  Ik ben er benieuwd naar hoe je je daar of na afloop voelde.

  • Daar zo rond lopen doet toch wel iets. Het is echt wel om stil van te worden.
   Auschwitz zelf vond ik nog het meest indrukwekkend. Het is er wel veel kleiner dan Birkenau maar in Auschwitz zijn de gebouwen bewaard gebleven en in bepaalde gebouwen worden er verschillende zaken tentoongesteld over het leven in de kampen. Zo is er een gebouw waar er verschillende vitrines gemaakt zijn met bijvoorbeeld een hele hoop schoenen een volgende met valiezen, speelgoed ….. en het meest aangrijpend, een hele hoop haar van de kampslachtoffers.
   Birkenau is veel groter maar omdat het daar vooral houten barakken waren staat daar veel minder nog overeind en ze willen het ook niet terug opbouwen.
   Inderdaad komt er in Auschwitz nog zeer veel volk. Elk jaar is er een plechtigheid en onze gids wist ons te vertellen dat er nog altijd overlevenden naar daar terug komen.
   Wat ik wel jammer vond bij Auschwitz is dat je bij het buitenkomen terecht komt op een drukke parking met winkeltjes met eten en drinken en souvenirs.

   • Dank Jurgen.
    Ik was eens in Bergen Belsen…..

 3. Respect voor je ingetogenheid, en dat meen ik want soms gaan fotografen hierin n beetje té ver. Je hebt er n serene, mooie, pakkende serie van gemaakt. Is raar om op de eerste foto daar zoveel volk te zien lopen… de zw/w versie komt hier goed tot zn recht. De 2de foto pakt me t meest, heel sfeervol gedaan, zo ook de 4de…
  Groetje,
  AmaZony

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: