Polen Deel 4

Op dag 9 hebben we de muggen verlaten en de trein genomen richting Warschau.

Warschau kwam bij mij over als een zeer aangename en mooie stad en ook rustiger dan verwacht. Omdat we daar maar 2 halve en 1 volledige dag verbleven was de tijd te beperkt om alles te kunnen zien en bezoeken. Maar met een beetje planning lukt het wel om een mooi deel van de stad te zien. Handig is het feit dat bepaalde musea ofwel op zaterdag of op zondag gratis te bezoeken zijn. Waar je wel rekening moet mee houden is dat op zondag er nogal veel missen zijn in de talrijke kerken en dan zijn die natuurlijk ook moeilijker te bezoeken.

Om een uitzicht over de stad te hebben zijn we naar het uitzichtterras van de toren van het Cultuurpaleis getrokken. Jammer genoeg konden we de trappen niet beklimmen (the Joker way) maar moesten we de lift nemen. Het uitzicht was zeker de Zloty’s waard

Wat zeker de moeite loont om af te wandelen is de Koninklijke Route met een viertal kerken, het paleis van de president, de Universiteit en op het einde het Koninklijk Slot.

Daar begint ook de oude stad, dus verder wandelen door de steegjes is zeker aan te raden.

En ja bij Joker wordt er nogal wat afgewandeld, dus is een uitstapje naar de parken een beetje buiten de stad stond ook op het programma.

Dus de zondagnamiddagwandeling was naar het  Lazienskipark waar er een pianoconcert was ter ere van Chopin (dit jaar is het Chopin jaar in Polen).

Ook in de buurt in een van de vele parken zijn we nog het Wilanow gaan bezoeken, een nogal decadente zomerresidentie van de Poolse vorsten.

Naast het Wilanow is het postermuseum dus na al die oude schilderijen te hebben bekeken waren de mooie posters toch wel een verademing.

Het Cultuurpaleis

Pigeon with a view

De toren van de Martinuskerk

Lazienskipark – Paleis op het water

Wilanow

Wilanow

Advertenties

5 thoughts on “Polen Deel 4

  1. Grandioos de foto’s!

    Fijn om te lezen en me het pianoconcert van Chopin in het Lazienskipark voor te stellen…..Mmmmmm…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: